maanantai 14. heinäkuuta 2014

Mansikoita ja Kannustalo News

Siis voitteko kuvitella, meinasi käydä ihan kamalia. Vielä viime viikolla puhuttiin joka paikassa, että mansikan pääsato on kypsymässä, parasta mansikka-aikaa eletään alkavalla viikolla. Viikonloppuna suunnittelin jo tälle päivälle retkeä paikalliselle mansikkatilalle ämpäreineni. Meinasin vetää kahvit väärään kurkkuun, kun viikonloppuna alkoi Facebookiin ilmestyä päivityksiä siitä, kuinka mansikkamaat on kerätty tyhjiksi kuluneen viikonlopun aikana. Meinasin jäädä ilman mansikoita!

Onneksi jälleen kerran niin luotettavaksi osoittaunut synnyinseutuni puolen sadan kilometrin päässä osoittautui pelastukseksemme, ja sain Mansikkatila Pekkalasta Kärkölästä kaksi laatikkoa aivan ensiluokkaista marjaa varattua. En valehtele, jos sanon että koko laatikossa oli hätäisesti katsottuna ehkä se kaksi marjaa jotka joutivat poistoon (joista joku muu oli ehtinyt maistaa ennen meikäläistä), kaikki muut olivat kauniin punaisia, suuria, ja makeaakin makeaampia mansikoita. Ihan priimaa siis. Kannatti ajaa hakemaan. 

Iltaruoka syntyi ulkotulella, ja sen jälkiruuaksi syntyi mansikkaista herkkua. 

Iittalan kirkkaisiin Verna-laseihin kasasin kerroksittain suklaa-kaurakeksejä murustettuna, suklaakastiketta, kerma-rahkavaahtoa, ja tuoreita mansikoita. Annokset koristelin suklaakastikkeella ja mintunlehdillä. Valiolla on noita maustettuja rahkoja, niistä käytin tänään kermavaahtoon sekoitettuna sitruunaa ja vaniljaa, niitä kun nyt sattui olemaan. Mansikan kanssa olisi voinut sopia ihanasti myös se lime-valkosuklaa, mutta sitä ei meidän lähikaupassa koskaan ole. Nää on tosi helppoja ja nopeita vaikka vieraille tarjota, on jotenkin raikkaampi vaihtoehto helteillä kun perus pullat tai kakut. 
Juhlistetaan nyt vaikka näillä pitkään odotettua uutta Kannustalo News -lehteä, joka on julkaistu sopivasti asuntomessuille. Lehdestä löytyy kuvia meidän kodista, ja lisäksi Kannustalon sivuilta löytyy nyt rakennustarinamme ja lisää kuvia. Käy kurkkaamassa! 


Alkuperäisen, Kannustalonkin mainitseman Auroran tarinan löydät täältä

Aurinkoisia kesäpäiviä vietetään täällä nyt pihajuttuja suunnitellen, niistä varmaan lisää myöhemmin. Terassia, pengerryksiä, portaita ja sen semmoista on mietinnässä... 

4 kommenttia:

 1. Teillä on kaunis koti! Ollaan itsekin rakennuttamassa Kannustaloa ja pohditaan parhaillaan ulkomaalin värisävyä. Teidän väri näyttää kivalta, mikä sävy se on?

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista!

  Värisävystä on tullut paljon kyselyitä, joten kopioin tähän toisaalta vastaukseni:

  "Ulkomaali on messuauroran harmaa, eli Teknoksen värikartasta sävy NCS 2502 Y ja valkoiset osat taittavat harmaaseen myös, sävy on 7122. Väri elää tosi kauniisti luonnon ja vuodenaikojen mukana, välillä näyttää hyvinkin harmaalta, välillä vihertää, välillä näyttää pellavan väriseltä. Harmaa on kyllä tosi vaikea väri. Itse tein sävyä valitessa jopa sitä, että ajelin uudemmilla asuinalueilla katsomassa talojen värejä, ja kiinnostavat talot kävin koputtamassa ovella ja kysymässä "anteeksi, teillä on tosi kauniin värinen talo, mikä maali teillä on?" :D Päädyttiin kuitenkin perinteiseen Auroran harmaaseen. "

  Onnea Koti -projektiin!

  VastaaPoista
 3. Näyttää niin herkulliselle Ja teidän koti on huikean kaunis <3

  VastaaPoista