sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Päärynä-kinuskikakku

Tulihan se kesä sieltä, kun malttoi odottaa - kuukauden. Ei ole heikkohermoisille eikä malttamattomille tämä Suomen kesä.

Meillä vietettiin (lue: "vietettiin") juuri hääpäivää, ja sen kunniaksi pyöräytin kakun. Tiettyjen ammatinvalintaan liittyvien erinäisten seikkojen takia en kuitenkaan syönyt kakkua rakkaan puolisoni kanssa, vaan rakkaiden kollegoideni, joiden seurassa vietin hääpäivänämme kokonaiset 24h. Töissä. Kakku maistui silti hyvältä - ainakin niistä, jotka nyt sattuvat tykkäämään vähän erikoisemmista makuyhdistelmistä. Valtaosa työkavereista söi hyvällä halulla ja kehui "ihanan elegantteja makupareja ja toisiaan korostavia vivahde-eroja", joku toinen lähes oksensi keittiön lavuaariin. Ei kun ihan oikeesti. Jos ei satu tykkäämään aurajuustosta, eikä voi sietää hapanmaitotuotteita missään muodossa, niin niinkin saattaa käydä. Yrittämisen puutteesta ei voi syyttää. Terkkuja töihin. *hymiö*

Mutta tässä se nyt joka tapauksessa tulee. Päärynä-kinuskikakku, Valiolta. Ohje löytyy linkin takaa. 

Kannattaa ehdottomasti kokeilla, vaikka ensialkuun kuulostaakin erikoiselta. Pohjaan tulee kaurakeksejä ja Snickersiä, täytteeseen päärynän ja kinuskin makuista rahkaa, kermavaahtoa ja liivatetta, ja pintaan koristeeksi tummia viinirypäleitä, aurajuustoa, kinuskia ja tuoreita mintunlehtiä. Alla olevasta kuvasta puuttuu vielä kinuski, lisäsin sen vasta juuri ennen tarjoilua. Helpoimman kautta tietysti, valmis kinuskikastike valuteltuna ohuena nauhana koko komeuden päälle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti