sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Ajatusmatka joulupöytään ja lahjoihin

Joulu tuntuu täyttävän kaikki ajatukset. Miettii, mitä on vielä hankkimatta, mitä haluaisi tehdä vielä ennen joulua, kuinka monta päivää vielä. Ehkä mulla on vielä paljon opittavaa, ennenkuin saavutan stressittömän joulun. 

Tänään kysyin ekan kerran perheeltä, että mitä me tänä vuonna haluttais kattaa joulupöytään. Meillä ollaan koko joulu enemmän tai vähemmän töissä, ja se tietysti vaikuttaa siihen, että haluaisi tehdä ajoissa, helppoja ruokia joita voi syödä useampana päivänä. Ihan ekana joulupöytään kuuluu meillä itse pyöritetyt lihapullat. Niiden kanssa pitää saada italiansalaattia. Itse tehtyä tietysti. Kraavilohi tulee seuraavaksi, ja kraavisiikaa tietysti myös. Kinkku paistetaan, ihan pieni vaan. Laatikoita meillä ei kukaan kaipaa. Jotenkin ne kuitenkin joka vuosi eksyy meidänkin joulupöytään. Kun ne kuuluu olla. Tänä vuonna ajattelin etsiä pari uutta ohjetta, esim. jotain herkullista punajuuripaistosta, tai kasvisgratiinia. Joku vihreä, raikas salaatti pitää olla, ja kalojen kaveriksi ihania katkarapuherkkuja, niitä valmiita salaatteja joilla on täällä blogissakin joskus herkuteltu. Koska pöytään on tulossa noita kylmiä kaloja, suunnittelin niiden lisukkeeksi uuniperunoita. Perinteiset keitetyt perunat ei kuulu meijän ruokapöytään kuin uusien perunoiden aikaan alkukesästä, joten ei niitä ole tulossa joulupöytäänkään. Tuoretta leipää pitää olla, täytyy katsoa kuinka toi lähellä toimiva kotileipomo on auki joulun alla. Makeaksi jälkiruuaksi ajattelin suklaakakkua. Suklaata tulee varmaan nautittua pitkin joulua, sehän nyt on selvä. 

Mä kävin eilen vähän ostoksilla, oikeestaan piti mennä katsomaan ihan jotain muuta kuin mitä mukaan tarttui. Suunnitelmissa pysyin sen verran, että lapsille hankittiin pari pientä, tarpeellista lahjaa, ja yksi yhteinen peli. Meillä ei aikuiset osta toisilleen lahjoja, se on ollut sovittu joka vuosi. Parhaaseen hyötysuhteeseen päästään, kun saa ostaa itselleen jotain, mitä on toivonut. Itselle, tai kotiin yhteiseksi. Viime vuonna mä ostin "mulle" 10 Arabian valkoista Teema-lautasta. Tänä vuonna aloitin tuon pidempään haaveilemani Sarjaton -projektin. Se alkoi kahdella mukilla. Ne on niin ihania. Muumimukit saa nyt alkaa väistyä lasten käyttöön tonne arkiastialaatikkoon, ja alan täyttää vitriiniä noilla. 


Ja sitten jotain kivaa mulle. Tammikuussa aloittavalle koululaiselle. Koulua ajatellessa iskee ensin kauhee ahdistus ja stressi, miten mulla riittää vuorokaudessa tunnit. Vasta sen tunteen ylitettyäni, näen ne kivat jutut, uudet haasteet, innostuksen tulevaan. Ruokin innostustani hankkimalla valmiiksi uuden koululaukun. Golla, johon mahtuu läppäri omalle, sille suunnitellulle paikalleen. Lisäksi tilaa on kirjoille ja kalenterille, lompakolle ja erinäisiä taskuja kaikelle naiselliselle ja tarpeelliselle. Reilun kokoinen laukku myös muuhun vapaa-ajan käyttöön. Ja riittävän uni-sex palvelemaan myös muita perheen tarpeita. Toimii.

Munhan pitäisi laittaa nämä pakettiin, ja esittää jouluaattona yllättynyttä, eikö?

2 kommenttia:

 1. Tuossa sun kuvassa nuo Sarjaton -sarjan mukit on aikast älyttömän kauniit. Niin kauniit, että voisi kelvata mullekin :) Ja toi laukkukin on oikein kiva, varmasti vastaa tarpeita :)

  Mulla on tosi hyvä uunijuuresohje, laitan sen blogiin vaikkapa huomenna ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Hyväksi todetut ohjeet tulee aina tarpeeseen!

   Poista