tiistai 17. joulukuuta 2013

Joulukuun 17 - Torttuja ja pipareita


Harmaassa Aurorassa tuoksuu joulu entistä useammin. Pipareita ja torttuja on paistettu pienissä erissä nyt useampana päivänä. Vastapaistettunahan ne on parhaita, joten niitä on kiva puuhailla vähän kerrallaan, samalla saa sen tuoksun taloon. Ja lapset tykkää.

Tänään tehtiin ihan perinteisiä luumutorttuja ja piparkakkuja. Meillä turvaudutaan valmistaikinoihin, ne on niin helppo ottaa pakkasesta ja saa nopeesti valmista. Ei ehdi lapsetkaan turhautua kun pääsee suoraan kiinni taikinaan. Ja ihan yhtä hyvää tulee, ellei parempaakin. Kuin että itse tekisin. Mun kokkailut kun tiedetään.

Koska mä haluan kaikessa päästä aina vähän helpommalla, niin tänään testattiin piparimuottien toimimista torttujen teossa apuna.

Valmistaikina, levy puolitettu

Pieni sydänmuotti, jolla painetaan kulmia kohti läpi asti,
 muualta jää vaan kevyt painallusjälki

Sitten käännellään kulmat kohti keskustaa.
Hilloa mä laitan alle ja päälle, tykkään että sitä on PALJON.
Sipaisu kananmunaa reunoille.

Ripaus tomusokeria päälle paiston jälkeen

...ja pöytään. Nam.4 kommenttia:

 1. Hei herttinen miten mahtava idea tuo sydänmuotilla kulmien leikkuu! Me tehdään aina tuollaisia torttuja ja joka vuosi myöhästyn siitä kriittisestä kulmienleikkuuhetkestä, kun taikina on vielä tarpeeksi jähmeä muttei kuitenkaan jäässä. Tällä saa tehtyä nätit viillot sulaankin taikinaan. Mahtista! Mä niin lupaan muistaa tän vinkin ensi jouluna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan ihan samasta syystä syntyi meillä tämä idea, aina taikina on joko liian jäässä tai liian sula, ei koskaan osu oikeaan hetkeen. ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos. Vaikka joulu alkaa olla tältä erää eletty, niin ehkä näitä voisi kokeilla myös esim. omenalla tai jollain muulla täytteellä ihan ympäri vuoden? ;)

   Poista