perjantai 18. lokakuuta 2013

Haaste vastaanotettu


Paljon on tullut selattua blogeja, toinen toistaan ihanampia. Koskaan aikaisemmin en ole tarttunut näihin haastejuttuihin, mutta kaikkea pitää kokeilla ja tilaisuus tarjoutui kauniista Onnenhippuja -blogista, josta sai napata haasteen matkaansa. 

Haasteessa tarkoituksena on kertoa 11 asiaa itsestään, vastata 11 haastajan esittämään kysymykseen, ja vielä tehdä 11 kysymystä seuraaville haasteen vastaaottajille. Paljastuksia siis luvassa?


11 asiaa itsestäni? Mitä haluan kertoa? Mitä te haluatte tietää? Tää on vaikee...

1. Meidän koti ei ole aina sen näköinen miltä valokuvissa näyttää. Meilläkin on pyykkivuoria ja tiskipöytä täynnä astioita. Eteinen täynnä kenkiä ja vaatteita. Tämä tiedoksi mm. työkavereilleni jotka usein kysyvät kuvia nähdessään, että "Missä teidän kaikki tavarat on?", "Missä te säilytätte teidän lapsia?"

2. Mulla on hirveä tarve järjestellä. Oikoa maton kulmia. Pöyhiä sohvatyynyjä. Asetella tavaroita nätisti.

3. Mä en juurikaan pese pyykkiä. Meillä se on miesten homma. Ihan oikeesti.

4. Mä en myöskään juurikaan laita ruokaa. Siis sellasta arkiruokaa. Sekin on meillä miesten homma. Ihan oikeesti!

5. Mä olen jumissa jokakoti.fi -sivustoon. Käyn kurkistelemassa ihmisten koteihin ja mietin, miten mä olisin myynyt ne jo. Ja sisustanut. Osan rumimmista ehkä polttaisin ja myisin vaan määräalan maata. Musta tulee ehkä vielä jonain päivänä uusi Kiinteistökuningatar Kaisa. Bling Bling.

6. Mäkin (kuten pari muutakin äskettäin rakentanutta tuttua) kärsin kroonisesta rakennuskuumeesta. Haaveilen edelleen Kannustalosta, vähän isommasta, vähän vielä enemmän maalta. Omasta perunamaasta. Unohdan välillä, että mulla on jo kaikki se mistä mä olen haaveillut. Siksi löydän itseni päivittäin Kannustalon Muuttovalmiit -esitettä selailemasta. 

7. Mä en osaa elää tässä hetkessä. Mulla on sata rautaa tulessa yhtäaikaa, ja jos joku rauta välillä pääsee jäähtymään, hommaan äkkiä kaksi uutta tilalle. En vaan taida osata levätä laakereillani. Kolme vuotta sitten vannoin, etten koskaan enää opiskele mitään, nyt olen taas hakenut AMK:hon.

8. Mä olen aiemmalta ammatiltani puutarhuri. Ei uskois. Kattokaa vaikka meijän pihaa. Kesällä ostin olohuoneeseen jonkun palmun. Nyt se on kuolleena tuolla terassilla. Unohtui sinne.

9. Mulla on hirveä määrä suunnitelmia, mutta hirveän vähän rahaa niiden toteuttamiseen. Ja nyt puhutaan pihasta ja autotallista.

10. Mulla oli hirveä urakka puhua mies ympäri maallemuuttoon. Nyt se on meistä se, joka istuu illalla terassilla ihailemassa kirkasta tähtitaivasta, nauttii hiljaisuudesta ja rämpii lasten kanssa metsissä. Ihanan oivaltavaa. Haastajan kysymyksiin vastauksia? Tässä niitä tulee:

1. Kuinka paljon käytät rahaa sisustamiseen kuukaudessa?

Riippuu ihan kuukaudesta. Joskus ostan 613€ maksavan valaisimen, joskus käyn Ikeassa 860 eurolla. Sitten olen taas monta kuukautta köyhä enkä osta kuin tuikkuja. 

2. Elätkö unelmaasi? 

Elän. Todella. Joskus pelkään että herään tästä ihanasta unesta... Mulla on ihana perhe, ihana mies, ihana koti, kaikki hyvin. Voiko yksi ihminen saada näin paljon?

3. Harrastukset?

Mä en ehdi harrastaa. Kolmivuorotyö ja pienet lapset pitää siitä huolen. Kun mulla on vapaa-aikaa, mä vältän aikatauluttamasta turhaan mitään. Syön hyvin, nukun hyvin, olen vaan. Tehdään perheenä kivoja juttuja. 

4. Mikä on kotisi paras/onnistunein "nurkkaus"?

Jaa-a. Ruokailutila-olohuone. Takka.

5. Kuinka usein hemmottelet itseäsi?

Mulle riittää hyvä ruoka ja pullo skumppaa. Sauna. Lapset nukkumassa, hiljainen koti ja lämmin syli, takkatuli. Mua hemmotellaan silityksillä ja hartioiden hieronnalla. Meijän telkkarista tulee urheilukanavilta pelkkiä "hierontaohjelmia" (ei sitä mitä kuvittelet). Jalkapalloa saa katsoa niin paljon kun sitä tulee tv:stä, kunhan mä saan istua ja mun hartioita hierotaan. Loistodiili. Win-win-situation.

6. Elämäsi haastavin paikka?

Vuosi 2010. Lapset 1v ja 2,5v, molempien aikuisten vuorotyöt, ja lisäksi täyspäiväinen opiskelu ammattikorkeakoulussa, lapset hoidettiin kotona. Läpsystä vaihto kotiovella, aina jompikumpi töissä, toinen lasten kanssa kotona. Yöt tehtiin joko töitä tai opiskeltiin. Tai molempia. Päivät leikittiin reipasta lasten kanssa. Kun valmistuminen koitti loppuvuonna, saatoin vaan miettiä, miten olen vielä hengissä. 

7. Unelmien työpaikkasi?

Edessäpäin toivottavasti.

8. Katsotko blogeistä pelkät kuvat vai luetko tekstejäkin?

Sekä että. Molempi parempi.

9. Lempi tv-ohjelma?

Kaisa ja puoli valtakuntaa, Vain Elämää (tämä uusi tuotantokausi on kyllä lähinnä halpa kopio viime vuodesta), ja Koko Suomi Leipoo. Siinä on ihana Sanna, jota voi muuten seurata myös täällä

10. Milloin viimeksi sanoit: "rakastan sinua"?

Joka päivä sanon ja tarkoitan.

11. Mistä haaveilet?

Siitä että voisin jonain päivänä ostaa naapuritontin, rakentaa siihen pihasaunan ja kesähuoneen, upottaa mättääseen ulkoporeammeen josta ihailla tähtitaivasta. No - jos nyt sais noi olemassaolevatkin pihat tehtyä ja autokatoksen rakennettua...


Sitten haastetta eteenpäin. Yhtätoista blogaajaa en tähän listaa, mutta muutaman voisin ihan nimeltä haastaa. Loput teistä voivat itse ottaa haasteen vastaan, vinkkaa kommenttikenttään jos vastaat haasteeseen, mielelläni käyn kurkkaamassa vastauksia blogistasi.

Kauniin karu maailma - Jaana, sulla on ihania ajatuksia, olet viisas nainen.
Meanwhile in Longfield - Huli, hauska tyyli kirjoittaa, kivoja aiheita, kiva lukea!
Kotona Hailuodossa - Kollega Caritainen, ei varmaan ole paljoa mitä en sinusta tietäisi, mutta voithan aina yllättää...
Luksusta arjessa - Riina - sun blogia olen niin paljon ilolla seurannut, olisi kiva jos ottaisit haasteen vastaan!

Ja sitten ne kysymykset:

1. Elämäsi tähtihetki?
2. Saat 10 000 euroa. Mihin käytät sen? (Kuvitteellinen - mulla ei ole antaa sulle kymppitonnia...)
3. Saisit tilaisuuden matkustaa mihin tahansa maahan, mihin lähtisit, miksi, ja kenen kanssa?
4. Vahvuutesi? Missä olet parempi kuin keskimäärin ihmiset yleensä?
5. Kerro itsestäsi jotain, mitä uskot että kukaan ei vielä tiedä? (Loistotilaisuus sille - en kerro kenellekään, ikinä!)
6. Hulluinta mitä olet koskaan tehnyt?
7. Missä näet itsesi kymmenen vuoden päästä?
8. Mistä haaveilet?
9. Saisit muuttaa itsestäsi yhden piirteen, mikä se olisi? (Kysyy hän, jonka mies sanoo päällepäsmäriksi...)
10. Voisit antaa merkittävän summan rahaa hyväntekeväisyyteen. Mihin se menisi?
11. Katso ympärillesi. Mitä näet juuri nyt? 


Kello on 04:11. Paljon tämän enempää ei voi odottaa...

4 kommenttia:

 1. Kiitos, mä laitan tämän mietintään :)
  Ihania asioita susta, vaikka ei kauheesti yllätyksiä tullutkaan!

  VastaaPoista
 2. Mulla olikin tämä työn alla jo toisessa ikkunassa, nyt sain julkaistua - tosin eri kysymyksin :)

  Repesin sun hierontaohjelmalle niin, että meinas lentää kaalit näyttöön :D Ihania vastauksia muutenkin; mä kans nautin eniten just tuosta aikatauluttomasta oleilusta ja toivoisin lisää aikaa sellaiselle. 3-vuorotyö ja puolison arkirytmi hiukan rajoittavat tätä oleiluharrastusta ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta, otan sen innolla vastaan. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos haasteesta. Blogini on elänyt koko syksyn niin hiljaiseloa, että pitäisi ottaa niskasta kiinni itseään ja ryhtyä päivittelemään. Laitan tämän haasteen muistiin ja yritän tähän palata jossain vaiheessa. :) Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista