keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Takapihan mustikoista

Tämän vuoden marjasato jäi meidän pakastimen osalta vähän vaatimattomaksi, kun ei talon maalaamiselta juurikaan ehtinyt metsään pyllistelemään. Takapihalta poimin lasten kanssa kymmenisen litraa mustikkaa, mutta eihän se mihinkään riitä, pakkasesta alkaa omat marjat olemaan nyt jo syöty ja ollaan vasta lokakuussa! Ensi kesänä viisaampana, olen päättänyt viihtyä mustikkamättäillä koko kesän.

Tänään näistä oman pihan (jos ihan tarkkoja ollaan, niin olen käynyt vähän naapurimaanomistajankin mailla...) mustikoista syntyi mustikkapiirakka kermaviilitäytteellä. Aktiiviset apulaiset toimivat tuttuun tapaan koemaistajina ja virallisina sähkövatkaimen vispilöiden nuolijoina.




Piirakan pohjana toimii perus murotaikina, soveltaa voi korvaamalla esim. osan vehnäjauhoista kaurahiutaleilla, tulee aika hyvää!

125 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Pehmeä voi ja sokeri vaahdotetaan, sekaan vatkataan kananmuna ja lisätään kuivat aineet. Helppoa kuin heinänteko. Levitetään piirakkavuokaan jauhotetuilla käsillä.





Pakastetut mustikat pyörittelin kevyesti perunajauhoissa ja levitin vuokaan murotaikinan päälle. Täytteeseen laitoin:

1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
ripaus sokeria
tilkka sitruunanmehua
1tl vaniljasokeria

Täytteen vatkasin sekaisin ja kaadoin mustikoiden päälle. Uunissa 200 astetta alatasolla 30 min ja sen jälkeen nostin vielä ylätasolle n. 5 minuutiksi, että ottaa pintaan vähän väriä. 






Nyt kahvikupin ääreen nauttimaan laiskottelusta. Syksy tekee kivan fiiliksen kotiin, takan lämpö, hämärtyvä iltapäivä, ulkona sateisen sumuinen ilma. Sohva kutsuu...


2 kommenttia:

  1. Oi nam! Kaikista mahdollisista piiraista juuri mustikkapiiras on lempparini. Näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista