maanantai 6. tammikuuta 2014

Uuteen vuoteen

Niin se meni. Vuodenvaihde. Blogit ovat täynnä muistelmia viime vuodesta, kohokohdista, toinen toistaan hienommista hetkistä, ja toisaalta myös menetyksistä ja murheista. Toivottavasti tämä alkanut vuosi on meille kaikille hyvä ja onnentäyteinen. 

[Kuvittele tähän kuva ilotulitusraketista tummalla yötaivaalla, ja pari tunnelmallista kuvaa kuohuviinistä... Itsehän katselin ne muutamat raketit auton ratista matkalla töistä kotiin, ja väsyneensä omasta sängystä pinnisteltyäni keskiyöhön, jaksoin ennen unentuloa vilkaista taivaalle ennen kuin uni voitti.]

Kuusi sai lähteä, jätti jälkeensä vain paksun neulasmaton olohuoneesta ulko-ovelle, taisi unohtua se kastelu loppumetreillä.

Itse keskityn menneiden sijaan tulevaan. Tämä vuosi tulee olemaan työntäyteinen, tiedän sen nyt jo. Lokakuussa väläyttelin ajatusta jatko-opinnoista postauksessa Haaste vastaanotettu, ja myöhemmin kerroinkin opiskelupaikan saaneeni. Sittemmin vielä myönsin vähän ahdistuneeni kouluajatuksesta ja ajankäytöllisistä ongelmista, mutta nyt kun koulun alkaminen on ihan ovella, olen oikeastaan aika innoissani. Olen harkinnut vakavasti jääväni omasta toimestani opintovapaalle, vaikka se oli aluksi täysin poissuljettu vaihtoehto. Nyt olen kääntänyt oman logiikkani siihen suuntaan, että keskittymällä täysin opiskeluun, voisin tehdä sen tehokkaasti ja täysipainoisesti. Taloudellinen puoli tietysti tässä vaihtoehdossa huolettaa, mutta tutustuminen ansiosidonnaiseen aikuiskoulutustukeen lievitti tätäkin ahdistusta, ainakin aavistuksen verran. Alakin on onneksi sellainen, että aina voi tehdä keikkatöitä jos tuntuu tiukalta.

Mitä muuta vuosi tuo tullessaan? Yksi juttu, mitä odotan innolla, on seuraava Kannustalo News -julkaisu, jossa pitäisi olla  meidän kodista pieni juttu valokuvineen. Jännityksellä odotan, miltä oma koti näyttää lehdessä, jota on aina lukenut huokauksien saattelemana, ja pieni kateuden häivähdys mielessä. Kateellinen, sellasella hyvällä tavalla. Ihmisillä on niin kauniita koteja. Jännä nähdä, näyttääkö tämä oma koti yhtä kauniilta ammattivalokuvaajan linssin läpi. Uskon, että valokuvaaja Eveliina Mustonen saa minkä tahansa kodin näyttämään kauniilta. Niin upea persoona ja taitava valokuvaaja hän on. Ihania muistoja tulee tuosta päivästä, kun kuvattiin, kotona viipyi hetken melko taianomainen tunnelma.

Kannustalon luvalla saan jakaa teidän kanssanne muutamia otoksia kuvauspäivältä. Kyseessä siis muuttovalmis Aurora 121, muutettu sisään helmikuussa 2013. Meidän Aurorasta pieni tarina täällä.

Mukavaa vuoden alkua jokaiseen kotiin! Itse alan odottaa jo piteneviä päiviä, kevättalven aurinkoa (jonka muuten näin eilen vilaukselta kaikesta tästä vesisateesta ja harmaudesta huolimatta!) ja tämän nuhjuisen, synkän talven loppumista. Kohta on taas kesä!

18 kommenttia:

 1. Jutusta tulee varmasti ihana! Teillä on kaunista, turhaan olet muille kateellinen. :)

  Oikein mahtavaa uutta vuotta! Mullakin odottaa koulunpenkille meneminen, vähän jännittää, mutta hyvällä tavalla! Koulu alkaa mulla jo ensi viikon torstaina. Hui!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä eka koulupäivä odottaa keskiviikkona. Jännää! Mä vannoin ja vakuutin kolme vuotta sitten, etten varmana enää lähde opiskelemaan enää, ja mistä mä itseni sitten löydänkään? No koulunpenkistä tietenkin! :)

   Onnea sinnekin koulunaloitukseen!

   Poista
 2. Kaunista on. Innolla jään juttua odottamaan.

  VastaaPoista
 3. Voi että miten nättejä kuvia!! Ja sitten kun tietää että teillä on oikeastikin hyvä ja lämmin tunnelma niin näitä on vielä kivempi katsoa ja ihailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ihan vieraalta noi omaan silmään näyttää, kun sieltä puuttuu kaikki vähän käytetyt vaatteet tuolin selkämyksiltä ja lehdet ja rojut pöydiltä, lasten tavarat lattioilta ja sohvalta... Elämän jäljet siis. :)

   Poista
 4. Aiiivan ihanan sävyinen koti teillä..... loving it!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Taidetaan tykätä aika maanläheisistä sävyistä.

   Poista
 5. Mikä ihana lamppu tuo onkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Secto Designin Octo. Ihana todella, olen aivan rakastunut siihen. <3

   Poista
  2. Kiitos tiedosta, näyttää olevan ihana hintakin...:D ...joten haaveeksi jää...

   Poista
  3. Mullakin se oli pitkään haaveena, ei lähtenyt heräteostoksena matkaan. :)

   Poista
  4. aijaa :) No pitänee odottaa todella hyvää tarjousta ;) Kesällä kyllä vasta rakennetaan, joten on aikaa siitä haaveillakkin :)

   Poista
 6. Hei!mikä sävy on tuossa olohuoneen ikkunaseinällä��

  VastaaPoista
 7. Meillä on "yleisvärinä" kaikkialla Tikkurilan Pro Grey sarjasta 1908, paitsi keittiössä ja olohuoneen tv:n takaisella seinällä samasta harmaiden sarjasta 1917.

  VastaaPoista