keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Joulukuun 11 - Suklaakakkua

Aika kuluu ihan hurjaa vauhtia. Internetin historian huonoin bloggaaja ilmoittautuu taas, melkein viikko on mennyt täydellisessä blogihiljaisuudessa. On kyllä ollut työntäyteistä aikaakin, viikonloppu meni töissä, ja alkanut viikko niin ikään. Nyt sitten tuon pienen miehen räkätauti kuumeineen katkaisi viikon, ja jäätiin kotiin sairastamaan. Tämän viikon ehdoton hyvän fiiliksen tuoja blogeja lukiessa oli Viiden tähden arkea -blogista bongattu maininta oman blogin pääsystä yhdeksi suosikeista. Mun blogia oikeesti lukee joku? Ihan huippujuttu. Kiitos maininnasta!

Mulla on menossa sellanen joulun aikaan valmistava herkkulakko. Kuten mun rakkaat työkaverit tietävätkin, niin mähän olen sellanen ikuinen "muutama kilo tarttis saada pois" -laihduttaja. Jojottaja siis, sanan varsinaisessa merkityksessä. Alotan joka maanantai laihdutuskuurin, joka yleensä katkeaa herkutteluun jo viimeistään keskiviikkona, että voisin jo torstaina taas ryhdistäytyä ja aloittaa uudestaan - vaan sortuakseni viikonloppuna taas mässäilemään. Surkuhupaisaa! Tähän jos mihin laittaisin sen hymiön, jollen olisi luvannut alunperin tehdä tästä blogista täysin hymiötöntä.

Kahvikupin seuraksi tähänkin hetkeen sopisi paremmin kuin mikään pieni pala jotain ihanaa, makeaa. Mutta koska mulla on itsekuri tallella (vaikka tänään on jo keskiviikko!), tyydyn muistelemaan muutaman viikon takaista kakkua jonka leivoin töihin opiskelupaikan saamisen kunniaksi. Se, jos mikä oli makea, ihan överimakea, mutta NIIN herkullinen. Parhaimmillaan vielä vähän lämpimänä, kylmän vaniljajäätelön kanssa.

Nauttikaa, tässä se tulee!

"Maailman paras suklaakakku". Sikelle kiitos tästä mahtavasta reseptistä. Muokkasin reseptiä aavistuksen, vähensin sokerin määrää ja espresson sijaan keitin tavallista vahvemman kahvin. Käytin tavallisen tumman suklaan sijaan appelsiinin makuista Fazerin tummaan suklaata.

3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
3 dl tummaa suklaata rouhittuna epämääräisesti
2 dl voisulaa
4 munaa
1 dl vahvaa kahvia

Ohje on helppo: 

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muut aineet ja sekoita huolellisesti. Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla. Paista 180 asteessa 25-30 min. Paiston loppupuolella tarkista kypsyys puutikulla, taikina saa tarttua vielä vähän, niin että kakku jää keskeltä tahmeaksi. Älä paista liian kypsäksi!








Kakun voi kuorruttaa suklaalla, jos tuntuu ettei sitä vielä ole tarpeeksi, sulata mikrossa tai kattilassa vesihauteessa tummaa suklaata, notkista lisäämällä sekaan nokare voita. Kaada suklaa kakun päälle puolihuolimattomasti. 

Ja vinkki vitonen vielä niille, joilta nyt löytyy kaapista se kovettunut fariinisokeri. Lisää pussiin reilu tilkka vettä ja sulje tiiviisti. Kyllä se pehmenee. Ihan oikeesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti