lauantai 21. joulukuuta 2013

On kuusi tuotu huoneeseen...

Tavallisesti kuusi on tuotu vasta aattoaamuna, mutta koska nyt joulunpyhät menee töissä, niin haluttiin tietysti fiilistellä jo nyt vapailla. Mulla oli vakaa aikomus hakea kuusi itse metsästä, mutta koska keli ei ole kovin jouluinen, ja vesisateessa metsässä rämpiminen lasten kanssa ei kiinnosta, valitsin helpomman vaihtoehdon ja hain kuusen kuusimyyjältä. Oli luonnollisesti paikallinen myyjä, ja kotimainen metsäkuusi. Mä en nimittäin näe mitään järkeä siinä, että meillä täällä Suomessa on metsää silmän kantamattomiin, ja sitten jouluksi kuusia tuodaan ulkomailta rahdaten. Äly hoi. Ja sitäpaitsi, ainakin tämä kuusi oli Tanskan kilpaveljiään huomattavasti edullisempi. Ja kaksin verroin kauniimpi. 

Kuusen koristeista postailin jo eilen niitä askarrellessani, ja projekti on saanut tänään piparintuoksuista jatkoa. Antakaa kuvien kertoa. Valkoiset kuorrutukset on pikeeriä, eli kananmunan valkuaista ja tomusorkeria, ripaus sitruunanmehua vatkattuna. Pienellä tyllalla pursotettuna. Helmet on noita sokerihelmiä, joiden kanssa jokainen on joskus rikkonut hampaansa. Epäkäytännöllisiä, mutta niin kauniita. "Ikkunat" on tehty mustaherukan makuisista Mynthoneista. Toi oli mulle ihan uus juttu että karkkimurskaa voi tolleen sulattaa uunissa ikkunoiksi! Aina oppii uutta! Kiitos vinkistä (ja ylipäätään tästä koristeluideasta) Leivontatarvike Juhlavaan, ja Avec Amourin Sannalle. 
Kun ilta vaihtuu yöksi, ja Harmaa Aurora hiljenee, jää ilmoille huumaava pipareiden ja kuusen tuoksu, ja himmeät valot. Nautitaan joulusta!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti