lauantai 9. marraskuuta 2013

Havukranssi

Naapuritontilla kaadetaan puita, mähän sinne säntään ensimmäisenä pelastamaan kuusenhavut. Yhden pienen kokonaisen kuusenkin pyysin säästämään portaiden pieleen laitettavaksi. Siitä myöhemmin. 

Kuusenhavuista syntyi kranssi siskolle vietäväksi, parveketta koristamaan. Tyylilleni uskollisena, tein sen tietysti kiireellä ennen kylään lähtöä, ja keskenhän se jäi. Mutta taiteellinen vapaus siirtyi kranssin mukana siskolle, voi koristella sen mieleisekseen, vaikkapa koristenauhalla, jouluvaloilla, tai kävyillä ja marjoilla. 


Pohjan kranssille muotoilin notkeista, nuorista koivunoksista. Sitten vaan pienissä nipuissa valmiiksi katkottuja kuusenoksia tasaisesti edeten, uusi osio aina edellisen tyven päälle, ja rautalangalla ympäri. Sekaan laitoin jotain puolukan tapaista, mutta selvästi köynnöstävää, metsässä kantojen ja juurakoiden päällä kiemurtelevaa kasvia. Kuka tietää, mikä toi on?


Valmis kranssi näyttää tältä, vähänhän se jotain koristetta huutaa, ehkä nauhasta rusetti ainakin. No, siellä se on nyt siskon parvekkeella, jouluvalot työnsin käteen ja käskin kokeilla niitä. Ja sitten yksi juttu, johon mä olen ihastunut. Meillä on kaappi täynnä muumimukeja, niitä on varmaan lähemmäs kaksikymmentä. Ne palvelee ihan päivittäin, sekä arjessa, että juhlassa. Lapsiperheessä toiminut ihan hyvinä klassikoina kaikessa käytössä. Nyt on muumiaika ohi, mä taidan haluta niistä eroon. Tilalle haluan näitä. Iittalan Sarjaton, niin kauniita, perinteisiä, arkisia. Sisko sai näitä tänään kaksi, ja mä taidan olla vähän kateellinen. Ehkä joulupukki tuo mulle?6 kommenttia:

 1. Mä voin ostaa joitain muumeja sulta - ne on meillä just nyt IN ;)

  Ja tosi kaunis tuo kranssi! :)

  VastaaPoista
 2. Sisko nöyrästi kiittää ja kumartaa! Mä tykkään myös kovasti noista mukeista, enkä ollut edes aikaisemmin Iittalalla moisia nähnyt.

  To be continued ton kranssin kanssa... ;)

  VastaaPoista
 3. Caritainen, mulla on hyvin voimakas tunne, että mun naisellista tuuliviirimäisyyttä ei tulla kovin korkealle arvostamaan noiden muumimukien suhteen, mutta palataan asiaan...

  Pihla, odotellaan tilanneraporttia kranssista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Aika jännä, ettet saa toteuttaa itseäsi ;) Mä olen kans kokenut täällä samaa ideoiden torpedoimista... ;)

   Poista
 4. Kaunis kranssi. Meillä kans on varmaan 50 muumimukia. Ollaan kerätty niitä lapsille, ostettu aina uuden ilmestyessä kaksin kappalein. Nyt olen niin kyllästynyt niihin, että saavat olla kaapissa piilossa. Saavat tytöt viedä mennessään sitten joskus kun muuttavat pois kotoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Mä en kanssa osaa päättää, että olisko se muumimukit vaihtoon, vai talteen... Aika näyttää.

   Poista