maanantai 4. marraskuuta 2013

Riisipuuroa


On päästy jo marraskuulle, ja pikkuhiljaa voi jo alkaa antaa mielen vaeltaa joulun tunnelmiin. Riisipuuroa ei tosin meillä voi laskea joulun merkiksi, koska sitä syödään ympäri vuoden. Ihan vaan koska se on niin hyvää. Ja helppoa. Niille, jotka onnistuu vaan polttamaan maidot kattilanpohjaan, suosittelen lämpimästi paksupohjaista valurautapataa, meillä on jo vuosia palvellut Sarpanevan pata. En vaihtaisi sitä mihinkään, siinä voi tehdä mitä vaan. Melkein. Ja onhan se kaunis klassikko, ei tarvitse piilottaa kaappiin, niinkuin lähestulkoon kaikille muille kattiloille joutuu tekemään. 
Ja mitäkö siitä sitten tuli? No ei ollenkaan pohjaan palanutta, ei keittiön täyttävää kitkerää palaneen käryä, ei piippaavia palovarottimia. Vaan samettisen pehmeää, ihanan kermaista, jouluntuoksuista riisipuuroa. 


2 kommenttia:

  1. Uuniriisipuuro on parhautta! <3 Me tehdään sitä myös lähes ympäri vuoden, vain kesällä jää vähemmälle... se on tosiaan helppo ruoka; senkun laittaa uuniin kypsymään hitaasti ja lähtee itse pihalle. Ja kotiutuessa kodin täyttää valmiin riisipuudon täyteläinen tuoksu :)

    VastaaPoista
  2. Mä teen aina liedellä, pitäis varmaan kokeilla joskus uunissakin. :)

    VastaaPoista