sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Lapsellista touhua

Meillä on touhuttu tänään lastenhuoneiden parissa. Perheen molemmat kullannuput on tähän asti asuneet samassa huoneessa, ihan siitä yksinkertaisesta syystä, etteivät ole halunneet eri huoneisiin. Ihme juttu. Yhdessä ollessaan tappelevat toisiltaan päät irti, mutta silti ovat kuin paita ja peppu silloin kun pitäisi ottaa välimatkaa. 

Meillä on kaksi lastenhuonetta, värityksiltään lapsille mietitty jo rakennusvaiheessa. Lapset valitsivat itse tehostevärit omiin huoneisiinsa. Toinen on nimeltään Wasabi, toinen Villiruusu. Tikkurilan värikartan mukaan nimetty, kuten ehkä nokkelimmat arvaavatkin. Tänään Wasabi on saanut uuden asukkaan, neljävuotiaan kuopuksemme. Tähän asti se on toiminut vierashuoneena, työhuoneena ja sekalaisena varastotilana. Uusia huonekaluja ei tähän sisustuspuuskaan ehtinyt hankkia, mulla nää tulee ja menee sen verran nopeesti. Wasabissa toistuu sininen ja vihreä, lastenhuoneen antiikkipetsatut kalusteet on jo vuosia mukana kulkeneet, ja toimiviksi todettu, vaikkei niin nätit olekaan. Verhot ja valaisimet puuttuu vieläkin - ehkä joskus ehdin niihinkin panostaa. Ja ennenkuin kukaan ehtii kysyä, niin vastaan: Mä en tykkää siitä perinteisestä suomalaisesta tavasta laittaa huonekalut nuolemaan huoneen seiniä ja nurkkia, katsottiin pojan kanssa sopiva paikka sängylle melkein keskeltä huonetta. Ja siihen se sai jäädä, mihin sen tuo neljävuotias sormella osoitti.
Yhdestä jatkettavasta lastensängystä luovuttiin, ja meidän eskarilainen sai huoneeseensa aiemmin vierassänkynä toimineen runkopatjasängyn. Valkoinen kirjoituspöytä sai nyt myös eskarilaisen huoneesta kunniapaikan. Isot kalusteet tekee lastenhuoneesta heti sellasen isomman tytön huoneen. Tytön huoneesta ei vielä kummempia kuvia saa, jollei halua kuvata tuota ylimääräistä sänkyä täynnä kaikkea sitä roinaa mille tarvittaisi sitä uutta säilytyskalustetta. Valkoinen lipasto tai kirjahylly laitetaan siis hakuun. Eiköhän se tota samaa Hemnesiä saa olla?


Tässä sitä tulee pikkuhiljaa sitä joulusiivoustakin suoritettua samalla, nää kalusteenvaihtoviikot tekee aina ihan hyvää. Muualta meiltä kotoa on aika vähän ollut yleiskuvaa, ja näiden väripläjäysten jälkeen saatatte yllättyä siitä, miten harmaata meillä muualla on... Ehkä joulummalla lisää sisustuspostauksia ja kurkistusta kotiin, tässä pientä esimakua.Ja hei, mä tuolla aiemmin väläyttelin niitä valintakoejuttuja, lukemista ja lukematta jättämistä. Kuiskaan sen nyt täälläkin: *shhh* Mä pääsin kouluun! Mä kuulun siihen pieneen 6% onnellisista hakijoista, jotka pääsi sisään. Ihan uskomatonta. Omaa alaa edelleen, jatkan siitä mihin viimeksi jäin, vähän eteenpäin. Toteuttamaan sitä haavetta joka on kytenyt pinnan alla jo pidempään. Tästä päivystyksen saikkarista tulee ehkä jonain kauniina päivänä ensihoitaja... *shhh*

4 kommenttia:

 1. Toi Villiruusu on niin kaunis <3 Me halutaan tulla pian leikkimään. Tai luulen että Sofia varsinkin odottaa kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te olette aina odotettuja vieraita, tervetuloa! <3

   Poista
 2. Teillä on ihana koti. Muistaisitko mikä värisävy ruokailutilassa teillä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Meillä on perussävy kaikissa seinissä vaalea harmaa - Tikkurilan Pro Grey -värikartan 1908. Tehosteena keittiössä ja yhdellä seinällä olohuoneessa samasta värikartasta 1917. Tarkoitat luultavasti tuota vaaleaa perusharmaata, joka tuossa kuvassa ruokapöydän takana näyttää tummemmalta kuin mitä luonnossa on. Nämä harmaan sävyt elää tosi kauniisti valosta riippuen, näyttää välillä syvemmän harmaalta, kirkkaassa päivänvalossa taas lähes valkoiselta.

   Poista